Tagtik

De Russische economie staat op de rand van een implosie

Generaal Michel Jakovleff, voormalig plaatsvervangend stafchef van de Shape (NAVO), heeft de laatste economische resultaten van Rusland geanalyseerd en is van mening dat het land op de rand van de afgrond staat. Dit is wat hij publiceerde op X.

De laatste economische resultaten van Rusland laten zien hoe instabiel het land is. De oorlogseconomie draait op volle toeren en dat geldt ook voor de geldpers. Als gevolg daarvan is de inflatie 9%, de waarde van de roebel keldert en 1 euro is gelijk aan 104 roebel.

De werkelijke inflatie zou hoger kunnen zijn. De cyclus is niet deugdzaam in het geval van een oorlogsinspanning, omdat er geen economische circulatie van productie en waarde is. De maatschappij betaalt dan ook de prijs.

Bovendien blijft het regime van Poetin schulden maken door krankzinnige bedragen te beloven aan nieuwe soldaten die in het leger worden gerekruteerd.

In het bankwezen bedraagt de rente 19%, waardoor Rusland aan de rand van de afgrond staat.

En in termen van BNP is de export van fossiele brandstoffen in Rusland met 25% gedaald. Het defensiebudget wordt voortdurend verhoogd en vertegenwoordigt nu al 30% van de nationale begroting.

Tot slot concludeert generaal Michel Jakovleff ironisch: “Formidabele Russische economie”.

(SR and AmBar for Tagtik/Source: X/Photo: DPA/ Russian Look/Kremlin pool)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren