Tagtik

De vier voorspellingen van Nostradamus voor 2024

Nostradamus, de bekende Franse apotheker, fysicus en ziener, schreef in 1555 zijn boek "De Profetieën", vol voorspellingen die nog altijd fel worden besproken. Die hebben ook betrekking op 2024.

De moord op John F. Kennedy, de opkomst van Adolf Hitler, de terreuraanvallen van 9/11 en zelfs de coronacrisis zouden tot zijn voorspellingen kunnen worden teruggebracht. 

Ook voor het jaar 2024 heeft hij ook een aantal voorspellingen in zijn boek vermeld. Die gaan over China, paus Franciscus, de klimaatcrisis en koning Charles III, zo schrijft de New York Post.

Volgens de Britse auteur en Nostradamuskenner Mario Reading zal koning Charles III aftreden en worden opgevolgd door zijn zoon Harry (en dus niet door William).

De astroloog voorspelde ook een veldslag en een zeeslag. Hij sprak in het bijzonder over een "rode tegenstander die bleek zal worden van angst en de grote oceaan zal terroriseren". Volgens kenners zou deze "rode tegenstander" China kunnen zijn.

Een andere voorspelling van Nostradamus verwijst naar de benoeming van een nieuwe paus na de dood van paus Franciscus, die in 2024 88 jaar oud wordt. "Door de dood van een zeer oude paus, zal een Romein van goede leeftijd worden gekozen", schrijft de astroloog.

Tot slot de klimaatcrisis die de afgelopen jaren fel is verergerd, met meer droogte, hogere temperaturen en extreme weerfenomenen. Volgens Nostradamus zal deze situatie in 2024 nog erger worden. "Het droge land zal droger worden en er zullen grote overstromingen zijn."

(HL met FM/ Source: New York Post /Illustration picture: Itto Ogami ~ CC BY 3.0)

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren