Tagtik

Doorbraak ontvoering Lina (15): 'Ontvoerder pleegde zelfmoord'

Er lijkt na meer dan tien maanden een doorbraak te zijn in de verdwijningszaak die Frankrijk al lange tijd wakker houdt. Het onderzoek werd immers heropend. 

Enkele dagen geleden werden er DNA-sporen van het vermiste meisje gevonden in de auto van haar vermoedelijke ontvoerder, die zelfmoord zou hebben gepleegd nadat zijn auto in beslag was genomen. 

De 15-jarige Lina verdween op 23 september toen ze te voet onderweg was van bij haar thuis naar het station van Saint-Blaise-la-Roche, in de Franse Vogezen. Ze zou er de trein nemen naar Straatsburg om haar vriendje Tao (19) te bezoeken, maar kwam daar nooit aan. Het vriendje werd al meermaals verhoord door de politie, maar zonder resultaat.

Uit het onderzoek bleek dat het meisje waarschijnlijk werd meegenomen in een auto. Een getuigde beweert dat hij haar op de dag van de verdwijning in een grijze wagen heeft gezien en dat ze zelfs naar hem gezwaaid heeft. Een ander tienermeisje stapte dan weer naar de politie en verklaarde dat ze zich in die tijd gevolgd voelde door iemand in een grijze auto. De politie heeft nu de identiteit van deze chauffeur kunnen achterhalen.

Het onderzoek zou plotseling in een stroomversnelling zijn gekomen door de identificatie van een verdachte, een man waarvan politieagenten en magistraten denken dat hij de ontvoerder van Lina is. De vermoedelijke bestuurder van het voertuig zou volgens Franse media zelfmoord hebben gepleegd nadat zijn auto in beslag was genomen en er DNA-sporen van Lina werden gevonden in het voertuig.

Deze week vinden graafwerken plaats om het lichaam van het tienermeisje terug te vinden.

(SR for Tagtik/Illustration picture: Facebook Lina disparue)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren