Tagtik

"Hij wil gewoon dat de pijn stopt"

De 18-jarige Canadees Bryer Schmegelsky wordt samen met zijn vriend Kam McLeod (19) verdacht van drie moorden. Het jonge duo is nog steeds voortvluchtig. De vader van een van de voortvluchtige tieners die in Canada gezocht worden voor verschillende moorden, heeft nu voor het eerst gereageerd in een emotioneel interview met het persbureau The Canadian Press.

Half juli verdwenen Bryer en Kam. De politie verdenkt hen van de moord op een Australische man en zijn Amerikaanse vriendin in de provincie Brits-Columbia. Ook zouden ze iets te maken hebben met de dood van een andere man, wiens lichaam niet ver van hun uitgebrande wagen gevonden is.

Volgens de vader van de 18-jarige Bryer Schmegelsky is zijn zoon momenteel op zelfmoordmissie. "Een normaal kind reist niet al moordend het land door. Een kind dat heel veel pijn in zich heeft wél", reageert de vader die beseft dat hij zijn zoon kwijt is. "De politie zal eerst schieten en dan vragen stellen. Morgen of overmorgen is hij dood", aldus de emotionele vader. "Ze zullen op een spectaculaire manier ten onder gaan. Geloof me maar. Dat is wat ze zullen doen. Hij wil gewoon dat de pijn stopt. Het spijt me zo dat dit allemaal gebeurd is. Het spijt me zo dat ik je niet kon redden. Rust in vrede, Bryer. Ik zie je graag."

Volgens de politie verplaatsen de twee jonge moordverdachten zich oostwaarts en hebben ze vermoedelijk al zo'n 3.000 kilometer afgelegd.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren