Tagtik

"Laat gedrag van anderen geen excuus zijn om de teugels te vieren"

Yves Stevens van het Nationaal Crisiscentrum pleitte op de dagelijkse persconferentie voor solidariteit, "die er sinds het begin van de crisis enorm veel is in onze samenleving". "Toch stellen we ook een mate van ergernis vast. Mensen die de maatregelen niet correct toepassen, wekken terecht gevoelens van onbegrip bij mensen die wel hun uiterste best doen."

"We kunnen de curve doen dalen, maar dit moeten we samen blijven doen", zei Stevens. "Het is niet de politie die de ultieme verantwoordelijkheid draagt, dat zijn we zelf. Door het juiste gedraag aan te nemen, zorgen we ervoor dat het virus zich niet verder kan verspreiden."

"Kijk eerst naar jezelf en volg strikt de maatregelen op. We begrijpen dat veel mensen het moeilijk hebben, maar laat het gedrag van anderen geen excuus zijn om de teugels te vieren. Laat onze gezamenlijke inspanningen niet voor niets zijn en laten we het gemeenschappelijke doel niet uit het oog verliezen: we zijn allemaal verantwoordelijk voor de gezondheid van onszelf en van onze familieleden."

Dagelijkse update
Op dinsdag 14 maart zijn in ons land 283 personen overleden door het coronavirus. Daarvan overleden er 103 in de ziekenhuizen en 179 in de woon-zorgcentra. In het laatste geval gaat het grotendeels om vermoedelijke coronadoden. In totaal zijn 4.440 Belgen reeds overleden aan covid-19.

In de afgelopen 24 uur zijn 250 mensen opgenomen in de ziekenhuizen, terwijl 239 mensen het ziekenhuis mochten verlaten. Het aantal nieuwe opnames daalt daarmee opnieuw. Het gaat om de kleinste toename sinds 20 maart. In totaal liggen er op dit moment 5.536 mensen in het ziekenhuis. Op de dienst intensieve zorg liggen nu 1.204 coronapatiënten, dat is een daling van 22. Op intensieve zorg worden 889 patiënten beademd, dat zijn er 26 minder dan een dag voordien. In totaal mochten 7.107 landgenoten de ziekenhuizen reeds verlaten.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren