Tagtik

“Blijf van mijn dochter af": het angstaanjagende nieuwe verbod van Kim Jong-Un

Een paar dagen geleden verstuurde Noord-Korea een opvallend bericht naar zijn burgers. Een nieuw verbod betreffende de kleding en het uiterlijk van vrouwen werd zojuist aangekondigd. 

De aankondiging werd gedaan tijdens een videoconferentie. Volgens sommige bronnen, doorgegeven door Radio Free Asia, konden vrouwen slechts kiezen uit 18 verschillende kapsels, maar is het nu streng verboden om hetzelfde kapsel en dezelfde kledingstijl te dragen als de dochter van de Noord-Koreaanse president, Ju-ae, de toekomstige erfgenaam van de macht. 

Als gevolg hiervan mogen vrouwen niet langer het “haantjeskapsel” dragen, waarbij een deel van het haar bovenop het hoofd wordt gebonden en een deel naar achteren valt, als een pony die het voorhoofd bedekt, volgens het Franse mediakanaal Demotivateur. Er is ook geen sprake meer van het dragen van kleding die de huid onthult. 

Op deze manier wil Kim Jong-Un zijn 11-jarige dochter een unieke dresscode geven. Om deze nieuwe regelgeving te rechtvaardigen legt de dictator in zijn video uit dat imitatie een “anti-socialistisch fenomeen is dat een negatieve impact heeft op de samenleving”. 

Noord-Koreaanse vrouwen die het risico nemen om hun stijl te associëren met die van Ju-ae riskeren zes maanden dwangarbeid of heropvoeding in de gevangenis.

(SR and Manon Pierre for Tagtik/Source: Demotivateur/Illustration: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren