Tagtik

Macron neemt hoop Franse wereldreizigers weg

De Franse president heeft dinsdag zijn landgenoten duidelijk gemaakt dat ze komende zomer hun vakantie binnen Europa zullen moeten vieren.

"Grote internationale reizen zullen tijdens de zomermaanden zeker niet plaatsvinden", zei de Franse president Emmanuel Macron dinsdag tijdens een bezoek aan een school in Poissy. "Het zal onder Europeanen moeten gebeuren. Afhankelijk van de verspreiding van de epidemie kunnen er nog verdere beperkingen opgelegd worden."

Zullen de Fransen het vakantiegevoel dan binnen de eigen landsgrenzen aan de Côte d'Azur of in de Provence moeten zoeken? "Begin juni zullen we daar een antwoord op kunnen geven. We hebben de strijd tegen het virus niet gewonnen. Het is er nog steeds, we hebben het enkel maar vertraagd."

Vanaf 11 mei zullen de Fransen zich wel weer mogen verplaatsen in een straal van honderd kilometer rond hun huis. "Maar die kwestie zullen we met een nuchtere blik moeten bekijken. Het kan niet de bedoeling zijn dat duizenden burgers uit zwaarder getroffen regio’s zomaar kunnen uitzwermen. We moeten waakzaam blijven." De regels zullen donderdag vastgelegd worden.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren