Tagtik

"Nieuwe coronavariant die mensen uitroeit"

Een nieuwe coronavariant van verspreidt zich over de hele wereld en lijkt de meest wijdverspreide te gaan worden.

Een huisarts uit Greater Manchester legde aan de Manchester Evening News uit wat er precies gebeurt in haar praktijk. Ze ziet immers ernstige symptomen van het coronavirus die “echt mensen lijken uit te roeien” en verschillen van de mildere effecten van eerdere varianten.

Volgens Dr. Helen Wall, huisarts in Bolton, is een van de grootste problemen waar artsen op dit moment mee te maken hebben dat veel symptomen worden verward met een veelheid aan ziekten die vaak de kop opsteken als het weer begint af te koelen en kinderen weer naar school gaan. 

De symptomen die geassocieerd worden met de XEC-variant blijven vergelijkbaar met de symptomen die al bekend zijn: hoest, keelpijn, aanhoudende hoofdpijn, koorts en, in sommige gevallen, verlies van smaak en reuk. Hoewel deze variant zich snel verspreidt, vooral in Europa, wordt niet verwacht dat hij gevaarlijker is dan zijn voorgangers. De aanbevelingen in geval van besmetting blijven daarom hetzelfde: beperk sociaal contact en isoleer jezelf zodra de symptomen verschijnen.

(FVDV and MaSi for Tagtik/Photo: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren