Tagtik

Nieuwe wending in verdwijningszaak Belgische Natacha

De Peruaanse autoriteiten hebben vorige week gecommuniceerd dat er bloedsporen werden gevonden in een gebouw in Cabanaconde in Peru, waar de verdwenen Belgische toeriste Natacha de Crombrugghe een dag voor haar verdwijning een feestje had bijgewoond. Het bloed werd aangetroffen in een bijgebouw van het hotel waar Natacha de Crombrugghe verbleef in Cabanaconde. Het was niet duidelijk of het bloed effectief van de 28-jarige Linkebeekse was, die al sinds 24 januari vermist wordt. Het was ook niet duidelijk in welke ruimte van het huis die bloedsporen gevonden werden.

Geen bloed gevonden
Het Peruviaanse onderzoeksteam vertelde de ouders van Natacha inmiddels dat het vermoedelijk niet om lichaamsvocht van hun dochter gaat. De speurders wisten tevens te vertellen dat het dus niet om bloed, maar lichaamsvocht gaat. “Het gaat niet om bloed, maar om lichaamsvocht dat de speurders vonden in een bijgebouwtje van La Estancia, het hotel in Cabanaconde waar Natacha verbleef op 23 januari 2022. Dat lichaamsvocht was met het blote oog onzichtbaar, maar werd ontdekt met Bluestar, een middel dat gebruikt wordt tijdens sporenonderzoek op crime scènes.” Onderzoek in het labo moet verder uitsluitsel brengen, maar niets wijst er op dat Natacha in dat bijgebouw is geweest.

Sinds 24 januari is er geen spoor meer van Natacha de Crombrugghe, de 28-jarige Belgische jonge vrouw uit Linkebeek, die een trektocht maakte door de Colca Canyon, een diepe uitgestrekte kloof in het zuiden van Peru.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren