Tagtik

Nooit stierven zoveel Belgen op reis

We nemen met z'n allen steeds meer risico's wanneer we op vakantie in het buitenland zijn. Het aantal Belgische doden in het buitenland was nooit zo hoog in de zomer. Het einde van de vakantie is nog niet voorbij en nu al zijn 162 sterfgevallen geteld, schrijft De Zondag.

Gemiddeld stierven er deze zomer zo'n 3 Belgen per dag in het buitenland. Bij Europ Assistance is het merendeel van de sterfgevallen te wijten aan verkeersongevallen, gevolgd door medische problemen en andere ongelukken, zoals valpartijen door een misstap of overmatig drankverbruik, mensen die verdwalen en sterven, sportieve uitjes zoals bergbeklimmen of watersporten, en in zeldzame gevallen door zelfdoding.

Belgen nemen steeds grotere risico's op vakantie, met soms een noodlottige afloop tot gevolg. "Het lijkt helaas een trend om heldhaftige risico’s te nemen op reis. Velen pronken daar achteraf ook mee op de sociale media. Dat is veel cooler dan dagenlang aan een zwembad te liggen", zegt Xavier Van Caneghem van Europ Assistance in De Zondag. "Op vakantie mag het voor velen allemaal een beetje uitdagender en daar is niets mis mee, maar ons advies is om je altijd goed voor te bereiden, je te informeren en je desnoods professioneel te laten begeleiden."

(Skwadra by Tagtik/Source: De Zondag/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren