Tagtik

Ontvoerde baby Santiago teruggevonden en ouders gearresteerd

Santiago is gevonden in Amsterdam. Hij leeft nog. De premature baby was maandag door zijn ouders ontvoerd uit de kraamkliniek. Ze werden intussen gearresteerd.

De Franstalige Belgische publieke omroep RTBF heeft bekendgemaakt dat Santiago, de extreem premature baby, levend is teruggevonden. Hij was met zijn ouders in Amsterdam (Nederland). Ze zijn nu in handen van de Nederlandse politie. De vader en moeder ontvoerden hun kind maandagavond in Frankrijk uit de kraamkliniek in Aulnay-sous-Bois (regio Parijs). Hun auto werd woensdag in België gevonden. De Belgische politie vond ook luiers in een hotel in de buurt van Bergen. Sindsdien was er een internationaal opsporingsbericht uitgevaardigd. 

Op de vlucht
Na hun doorreis door België bestond het sterke vermoeden dat ze naar een ander land was vertrokken, mogelijk zelfs naar Servië. Uiteindelijk werden ze allemaal in Nederland gevonden. De mobilisatie was groot, omdat het kind medische begeleiding nodig had vanwege zijn vroeggeboorte. Het lijkt erop dat de ouders hadden besloten om hem uit het ziekenhuis te halen nadat ze zich realiseerden dat ze de voogdij dreigden te verliezen.

(SR and Olivier Duquesne for Tagtik/Source: RTBF/Picture: Picture alliance/Goldmann | Goldmann)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren