Tagtik

Ook Dedecker heet tweedeverblijvers welkom

Een eigenaar van een tweede verblijf mag voorlopig nog niet naar zijn eigendom. Aanvankelijk was meer nieuws over een toelating daarvoor gepland op 18 mei, maar de Nationale Veiligheidsraad van woensdag besliste dat daarover pas in de derde fase, op 8 juni, sprake van kan zijn.

Volgende maandag is er een overleg met de burgemeesters van de kustgemeenten: die willen naar buiten komen met een eensgezind standpunt over de tweedeverblijvers. Naast Bart Tommelein, burgemeester van Oostende, zal nu ook Jean-Marie Dedecker, burgemeester van Middelkerke, de tweedeverblijvers welkom heten.

"'De mensen mogen zich verplaatsen om op bezoek te gaan, ze mogen surfen en op het strand wandelen, maar ze mogen niet in hun tweede verblijf? Ik snap dat echt niet," aldus Dedecker bij Het Nieuwsblad. Hij zal de agenten van zijn politiezone alvast niet de opdracht geven om hierop controles uit te voeren.

"Wat kan de politie ook doen? Als agenten iemand onderweg tegenhouden, hoe weet je dan of die gewoon op bezoek komt of naar zijn tweede verblijf op weg is? Moeten we die mensen tot op hun bestemming gaan volgen misschien?", zo klinkt het nog.

Dedecker is nog van plan om de premier hierover te ondervragen in de Kamer: "Wilmès is wereldvreemd. Ze kijkt enkel naar Frankrijk om beslissingen te nemen."

(Fausto by Tagtik/Source: Nieuwsblad, De Standaard/Picture: Pixabay)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren