Tagtik

Vaticaan verstoot Belgische Broeders van Liefde

Na een jarenlange vete tussen de Belgische tak van de Broeders van Liefde en het Vaticaan heeft Rome beslist om de Belgische psychiatrische centra van de Broeders van Liefde niet langer als katholiek te beschouwen.

Twistpunt is de beslissing van de Belgische Broeders van Liefde om in hun psychiatrische centra (waarvan er 12 zijn in België) in bepaalde omstandigheden euthanasie toe te laten.

"Het Vaticaan en het generaal bestuur van de Broeders van Liefde zijn nooit akkoord gegaan met die opening richting euthanasie, omdat ze in strijd is met de kerkelijke leer", aldus Emmanuel Van Lierde, hoofdredacteur van het christelijke opinieweekblad Tertio, bij De Morgen. "De Belgische organisatie kreeg herhaaldelijk het verzoek haar visie bij te sturen, maar geen van beide wou plooien."

"Wij betreuren en betwisten deze beslissing", zo zegt voorzitter Raf De Rycke van de Broeders van Liefde. "Het is jammer dat een gevoelig en complex onderwerp als euthanasie wordt misbruikt in een breder en reeds langer aanslepend conflict tussen het generaal bestuur en onze regio."

(Fausto by Tagtik/Source: De Morgen/Picture: Pixabay)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren