Tagtik

'Veel mensen zullen teleurgesteld zijn'

Viroloog Marc Van Ranst is niet opgezet met een hoerastemming omtrent de versoepeling van de maatregelen. "Heel veel mensen zullen teleurgesteld zijn", zei Van Ranst gisteravond in VTM Nieuws. "Dit is nog niet het moment om alles terug open te doen", legde hij uit. "De epidemie is nog niet weg, we zijn nog maar net over het plateau heen", waarschuwde hij bij VTM.

"We mogen de maatregelen vandaag of morgen nog niet versoepelen. We zijn aan het bekijken wat vanaf midden mei mogelijk zou zijn en we hebben die tijd nog nodig om de epidemie nog meer naar beneden te krijgen", zei viroloog Marc Van Ranst in Het Journaal.

"De epidemie is nog niet gedaan. Een heel groot stuk moet nog komen. We hebben een kleine ruimte en met die kleine ruimte kunnen we een aantal dingen doen. Hopelijk kunnen we daar heel veel mensen een plezier mee doen, maar er gaan ook heel veel mensen teleurgesteld zijn. De ruimte is te klein om alles gewoon open te zetten. Er gaat niet veel mogelijk zijn in één keer. Dat moet iedereen begrijpen."

Van Ranst bevestigt dat het een mijlpaal is dat het aantal mensen op intensieve zorg onder de 1.000 is gezakt, maar dat betekent niet dat we nu al terug kunnen gaan naar ons leven zoals voorheen. Het blijft ook heel belangrijk om thuis te blijven als je symptomen vertoont, herhaalde de viroloog.

(Skwadra by Tagtik/Source: VTM Nieuws - Het Journaal/Picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren