Tagtik

'Verspreiding virus is pas begonnen'

Federaal minister Koen Geens (CD&V) tempert de verwachtingen omtrent de versoepelingen die vandaag besproken zullen worden op de Nationale Veiligheidsraad. "Als er niet snel een vaccin komt, hebben we nog een hele tijd discipline voor de boeg", zei hij in De Ochtend op Radio 1.

"Drie mei zal nog geen vrijheid blijheid zijn, daar moeten we ons op voorbereiden", waarschuwde hij nog. "Ik heb gisteren gevraagd: wanneer mag ik weer voetballen met mijn kleinkinderen? Het antwoord was weinig opbeurend. Namelijk dat het nog lang niet zal kunnen, omdat er zo verschillende generaties, ook mijn kinderen dan, bijeenkomen."

Federaal minister Koen Geens (CD&V) liet dus weinig ruimte voor hoop op een sterke versoepeling van de maatregelen. De kleinhandel mag wel gradueel een versoepeling verwachten. "Oneerlijke concurrentie moeten we maximaal vermijden. In de eerste maanden heeft de Veiligheidsraad zich vooral gericht op grote oppervlakten omdat we dachten dat die gemakkelijker te beveiligen zouden zijn, ook door de grote parkings. We zullen daar geleidelijk aan veranderingen in brengen. Het is duidelijk dat voor een aantal zaken en bedrijven het water aan de lippen staat. Alle landen weten dat als ze de gezondheid draaiend willen houden ze ook de economie draaiend willen houden", stelt Geens.

(Skwadra by Tagtik/Source: Radio 1/Picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren