Tagtik

"We zijn de curve aan het afvlakken"

Er zijn indicaties dat de groeikracht van de corona-epidemie afneemt. Wel is het te vroeg om te stellen dat de epidemie onder controle is. "Als de inspanningen nu verslappen, zijn de gevolgen zwaar", zegt premier Wilmès. De lockdownmaatregelen in ons land worden met zeker twee weken verlengd tot 19 april. Daarna volgt mogelijk nog een verlenging met twee weken.

Viroloog Steven Van Gucht zegt in Het Journaal op Eén dat de maatregelen op dit moment al hun nut bewijzen. "We zijn de curve aan het afvlakken. De groeikracht van de epidemie neemt af." Dat betekent niet dat we de piek al bereikt hebben. Wanneer die er komt, is moeilijk te voorspellen. "Mogelijk bereiken we de piek volgende week, maar dat kan ook later zijn", stelt de bekende viroloog die ons land dagelijks informeert over de evolutie van het nieuwe coronavirus.

Zowel Van Gucht als Wilmès roepen de Belgische bevolking dan ook op om te volharden in de maatregelen om de verdere verspreiding van dit virus in de kiem te kunnen smoren.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren