Tagtik

0 op 10 voor Lotto-Soudal!

De Ronde van Frankrijk editie 2018 zit erop. Voor het tweede jaar op rij sluit België zonder etappewinst de Tour af en nochtans kwamen 19 Belgen aan de start van La Grande Boucle, het hoogste aantal sinds 1994.

Het enige lichtpuntje was Greg Van Avermaet (BMC) die acht dagen in het geel rondreed. Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) en Yves Lampaert (Quick-Step Floors) kwamen nog het dichtst bij een etappezege.

Van de Belgische ploegen aan de start kan alleen Quick-Step Floors terugkijken op een uitstekende Tour: met Gaviria en Alaphilippe won het team vier ritzeges en de Fransman won ook nog de bolletjestrui.

Wanty-Groupe Gobert kreeg een wildcard en beschaamde het vertrouwen van de Tourdirectie niet: de continentale wielerploeg van Hilaire Van Der Schueren toonde zich vaak in een ontsnapping en met hun sprinters die zich tevreden moesten stellen met toptienplaatsen.

Voor Lotto-Soudal was de Tour een catastrofe. De eindbalans: drie renners aan de finish, geen ritzeges. "Een Tour om snel, heel snel te vergeten", zo luidt het eindverdict van de Franse sportkrant L'Equipe die de Belgische ploeg een eindcijfer van 0 op 10 geeft.

(Fausto by Tagtik/Source: L'Equipe/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren