Tagtik

1 dag goed weer en Graslei omgetoverd tot stort

Heel wat mensen genoten afgelopen weekend van het aangename aprilweer in de Gentse binnenstad. Die tienduizenden zonnekloppers lieten echter heel wat afval achter.

Heel wat vuilnisbakken zaten afgelopen weekend afgeladen vol, waardoor heel wat dagjestoeristen hun afval op straat achterlieten. De Graslei zat de hele zaterdag afgeladen vol. Dat zorgde voor heel wat vuiligheid op en rond de Gentse Graslei.

Ivago slaagde er niet in om deze grote dosissen afval tijdig te verwerken. "Het was een zeer drukke dag voor onze mensen. Onze weekendploegen zijn al een tijdje versterkt, maar op de piekmomenten is er geen houden aan", zegt Ivago-woordvoerder Koen Van Caimere vandaag in Het Nieuwsblad. "Op de Korenmarkt en op de Gras- en Korenlei was er door de drukte voor de ­bezemwagens geen doorkomen aan. Daar waren we tot 21 uur aanwezig om alles zo goed en zo kwaad op te ruimen en de vuilnisbakken leeg te maken", klink het.

Zaterdagavond laat hebben echter nog heel wat feestvierders afval achtergelaten op de Graslei waardoor Ivago zondagochtend opnieuw vol aan de bak moest om de Graslei proper te krijgen.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren