Tagtik

11 kinderen opgeleid voor aanslagen in de VS

De politie in de Amerikaanse staat New Mexico heeft elf ondervoede kinderen aangetroffen op een erf. De fel verzwakte kinderen zaten opgesloten in een trailer die in een geïmproviseerd barakkencomplex stond, gemaakt van afval en autobanden. De trailer bevond zich onder de grond. Nu hebben twee mannen die de kinderen vasthielden voor het eerst uitleg gegeven over het motief waarom ze deze gruwelijke daad pleegden.

Een spoor in de verdwijningszaak van een 3-jarige jongen die al enkele maanden vermist is, leidde de agenten naar het bewuste erf in Nex Mexico. De politie kon er met een huiszoekingsbevel twee mannen oppakken en ontdekte er de elf ondervoede kinderen.

De kinderen waren allen tussen de één en vijftien jaar oud. Op het erf bevonden zich eveneens drie vrouwen en twee mannen, vermoedelijk de moeders en ontvoerders van de elf kinderen. Een politieagent die de kinderen aantrof, heeft het over 'de ergste omstandigheden van leven in armoede die hij ooit had gezien'.

De Amerikaanse nieuwszender Fox News zegt van gerechtelijke bronnen te weten dat de twee verdachten de kinderen aan het opleiden waren voor 'school shootings', het plegen van een aanslag op scholen door in het rond beginnen te schieten en zoveel mogelijk slachtoffers te maken.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren