Tagtik

17 jaar onschuldig in de cel: in tranen bij de rechter

Na 17 lange jaren in de gevangenis en een juridische strijd van 27 jaar, werd John Bunn eindelijk door het gerecht in New York volledig vrijgesproken van elke aanklacht. Dat meldt France Info.

Op 14-jarige leeftijd werd Joh Bunn in 1991 beschuldigd van moord op een penitentiair beambte. De beschuldigingen tegen hem berusten echter op leugens, blijkt nu na al die jaren. In 2009 werd hij vrijgelaten nadat hij een cipier redde van een verkrachting.

"Ik vecht al 27 jaar voor mijn leven (...) Ik ben een eerlijk man en ben dat altijd geweest. Dat zweer ik jullie (...) Jullie hebben de verkeerde veroordeeld en jarenlang in de cel gestopt. De persoon die deze man veroordeeld heeft, is nog steeds op vrije voeten. Ik verdien niet wat jullie mij allemaal hebben aangedaan", zei de onterecht opgesloten John Bunn in de rechtbank.

De rechter van het hooggerechtshof in Brooklyn heeft zich vervolgens in naam van het hele Amerikaanse gerecht geëxcuseerd en sprak de volgende woorden: "Dit had nooit mogen gebeuren."

Op het einde van zijn betoog hield de rechter de handen van John Bunn vast, die 17 jaar lang onterecht opgesloten zat. Vervolgens plaatste de man volledig in tranen zijn hoofd op de handen van de magistraat. Met deze enorm emotionele handeling werd het proces beëindigd.

(LpR and Skwadra by Tagtik/Source: France Info/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren