Tagtik

18-jarige voetballer mag voorlopig blijven

De 18-jarige Eugene Djangmah woont al tien jaar in Antwerpen. Afgelopen weekend kon hij echter geen geldige papieren voorleggen bij een politiecontrole op een fuif. Men dreigt er  nu dan ook mee hem het land uit te zetten. Eugene werd dan ook onmiddellijk in een centrum voor illegalen geplaatst.

Vrienden, schoolgenoten en ploegmakkers van de voetbalclub hebben inmiddels een actie op poten gezet om de uitwijzing van Eugene te proberen verhinderen. Met 'Eugene verdient te blijven', willen ze benadrukken dat de 18-jarige jongeman perfect geïntegreerd is en een uitgebreid sociaal netwerk heeft uitgebouwd. Ook startten ze een petitie en verzamelen ze handtekeningen om aan staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken te overhandigen.

Toch wist de 18-jarige voetballer dat hij illegaal in het land verbleef en bijgevolg een uitwijzing riskeerde."Ik wist dat ik een uitwijzing riskeerde, maar het komt als een shock", zegt Eugene telefonisch vanuit het gesloten centrum van het Luikse Vottem. De jongeman zit er te wachten op zijn repatriëring naar Ghana. Dat schrijft De Morgen. In eerste instantie zou hij donderdag het land worden uitgezet, maar dat zal niet gebeuren, schrijft TV Oost.

(Skwadra by Tagtik/Source: De Morgen/Illustration picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren