Tagtik

2 atleten zwaargewond na botsing op triatlon Leuven

Zondag vond in Leuven een halve triatlon plaats (Zwemmen-fietsen-lopen). Twee atleten botsten er pardoes op elkaar en raakten hierbij zwaargewond. Dat meldt de politie van Leuven daags na het duursportevenement.

De twee triatleten botsen op elkaar tijdens het fietsen, het tweede van drie triatlononderdelen. Een 55-jarige man uit Waarschoot en een 37-jarige triatleet uit Edegem botsten frontaal op elkaar in de bocht na de afdaling van de Panoramalaan. Op die plek rijden de deelnemers immers in twee richtingen op het parcours.

Beide sporters werden na de zware botsing overgebracht naar het UZ Leuven. De 55-jarige man verkeerde een tijdlang in kritieke toestand. Zijn gezondheidstoestand verbeterde uiteindelijk toch en nu is de triatleet gelukkig niet meer in levensgevaar. De man tegen wie hij botste, de dertiger uit Edegem, liep eveneens zware verwondingen op.

De politie onderzoekt samen met de organisatie de precieze omstandigheden waarin het ongeval is kunnen gebeuren. De organisatie overweegt om het parcours volgend jaar te wijzigen, ook al is dit slechts het eerste zware ongeval in 24 edities van de Leuvense halve triatlon.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixbay)

Ook dit kan u interesseren