Tagtik

215 delinquenten zonder papieren opgepakt na Gaudi-acties van Francken

De zevende Gaudi-actie van staatssecretaris Theo Francken (N-VA) was opnieuw een succes. Er werden maar liefst 215 delinquenten opgesloten. De actie focust op gauw- en winkeldieven zonder papieren. Dat meldt De Morgen.

De Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) organiseert sinds de huidige legislatuur samen met de politie Gaudi-acties om kleine criminelen zonder papieren op te pakken. Volgens staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) is deze actie de manier om mensen zonder papieren te vinden. "Deze groep is namelijk sterk vertegenwoordigd in de categorie gauw- en winkeldiefstallen.”, klinkt het.

De zevende Gaudi-actie is net afgerond, maar bij de zes voorgaande werden er al 968 delinquenten opgepakt. Zij werden ofwel opgesloten in gesloten centra ofwel onmiddellijk overgebracht naar de gevangenis. Bij de zevende actie werden er in totaal 215 illegalen opgepakt. Hiervan werden er 128 overgebracht naar een gesloten centrum en 87 naar de gevangenis. (Skwadra by Tagtik/Source: De Morgen/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren