Tagtik

27 buitenlandse scouts voor Charleroi-KV Mechelen

Sporting Charleroi brengt dit seizoen attractief voetbal op de grasmat. Dat is de buitenlandse topclubs niet ontgaan. Ook bij KV Mechelen loopt een goudhaantje rond dat op de longlist van vele buitenlandse clubs staat.

Het competitieduel tussen Charleroi en KV Mechelen lokt maar liefst 27 buitenlandse scouts naar Mambourg. Barcelona, Sevilla, Manchester United, Arsenal, Newcastle, Dortmund, Leverkussen, Stuttgart, Inter, Fiorentina, Lille, Ajax, PSV ... allen sturen ze vanavond een vertegenwoordiger naar deze wedstrijd in de Jupiler Pro League.

Bij Charleroi, tweede in de stand, zal de Peruviaanse spelmaker Cristian Benavente (23) met veel aandacht gevolgd worden. Hij scoorde immers al zes keer en zal misschien wel in actie komen op de komende Wereldbeker. De 19-jarige Hassane Bandé van KV Mechelen zorgde al verschillende malen voor buitenlandse interesse en ook vanavond zal de Burkinese topschutter vast en zeker in verschillende notitieboekjes met stip aangeduid worden. Bandé zal vanavond op de bank starten aangezien hij gisteren met nog wat last aan de voet kampte na interlandverplichtingen.

(Skwadra by Tagtik/Source: Sportwereld/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren