Tagtik

28-jarige journaliste sterft in Schaarbeek

Dinsdagavond is een dodelijk slachtoffer gevallen bij een verkeersongeval op de Haachtsesteenweg in Schaarbeek. De 28-jarige Stephanie Verbraekel werd er omstreeks 23.30 uur om voorlopig nog onduidelijke reden aangereden door een personenwagen. De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse, maar het slachtoffer kon niet meer gereanimeerd worden en overleed aan haar verwondingen. Het Brusselse parket opende een onderzoek om de precieze omstandigheden van het dodelijke ongeval te achterhalen. De bestuurder van de wagen was niet onder invloed van drugs of alcohol. Hij werd ondervraagd en vervolgens opnieuw vrijgelaten.

Stephanie Verbraekel was een talentvolle journaliste bij de krant De Standaard. De schok is dan ook groot bij de redactie van De Standaard. "Bijna elke dag kunnen we dit soort berichten in de krant publiceren. Nu overkomt het een van de onzen. Het voelt tragisch en onrechtvaardig, ook om wie Stephanie was, zo uitzonderlijk getalenteerd en genereus", schrijft hoofdredacteur Karel Verhoeven op de website van De Standaard.

"De lezers van De Standaard kennen Stephanie van haar grafische werk, haar collages en illustraties, uitgepuurd, met een licht absurde toets maar journalistiek helder. Ze gaf het Weekblad en de weekend- en de dagkranten vorm en maakte covers", besluit de hoofdredacteur.

(Skwadra by Tagtik/Source: De Standaard/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren