Tagtik

36 graden in ziekenhuiskamer: aanvaardbaar voor u?

Verschillende patiënten van de geriatrieafdeling in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis van Asse zijn niet te spreken over de temperaturen die er afgelopen week in hun zorginstelling gemeten werden. In sommige kamers liep de temperatuur zelfs op tot 36 graden.

Daarom hebben familieleden van patiënten besloten om klacht in te dienen tegen het ziekenhuis. Het ziekenhuis doet er echter alles aan om de temperatuur te laten zakken. Omdat die achterste gang op de bovenste verdieping ligt, pal onder het dak en langs de zonnekant van het gebouw, loopt de temperatuur in de gangen en de kamers er richting dertig graden en meer. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

De temperatuur was werkelijk ondraaglijk voor de patiënten. "Mijn 90-jarige moeder ligt sinds vorige week op de afdeling geriatrie. Toen ik bij haar op bezoek ging, bedroeg de kamertemperatuur 33 graden. Op een andere kamer was dat nog drie graden meer. Er staan wel enkele ventilatoren, maar die brengen amper verkoeling", zegt Dora Rampelberg in Het Nieuwsblad.

De hoofdverpleegkundige bevestigt dat er heel wat maatregelen worden genomen ter verfrissing. Zo werden er tientallen ventilatoren geplaatst in de gang én in alle kamers. "We houden overdag ook de zonnewering voor de vensters, en verpleegkundigen doen extra rondes om water uit te delen. We hebben zelfs ijsjes en coldpacks voor wie nog meer verfrissing wil. De voorbije dagen waren niet alle bedden bezet, waardoor we patiënten in koelere kamers konden leggen", geeft hoofdverpleegkundige Pieter Bauwens meer uitleg bij de vele maatregelen die genomen worden om het de patiënten zo aangenaam mogelijk te maken.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren