Tagtik

500 politieagenten met burn-out op één jaar tijd

In de periode van mei 2017 tot april 2018 heeft het 'stressteam' van de federale politie maar liefst 504 politieagenten gediagnostiseerd met een burn-out. Er zou ook sprake zijn van 145 depressies. Het was Kamerlid Nawal Ben Hamou (PS) die de cijfers opvroeg bij minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). 
 
Ben Hamou vindt dat de druk op de schouders van onze agenten enorm is. "Het zijn geen robots, ze kunnen gewoon niet meer.", klinkt het bij Hamou. Uit cijfers biljkt dat minister Jambon wel extra agenten wil aanwerven, maar niet alle vacatures ingevuld geraken. Van de 1.400 aspirant-inspecteurs die Jambon wil aanwerven, werden er maar 800 gevonden. 
 
Niet alleen nieuwe agenten zal het aantal burn-outs doen dalen. Er wordt volgens Jambon ook gewerkt aan een opleiding rond sensibilisering voor en detectie van burn-out voor alle personeelsleden. "Er zijn ook al meerdere seminaries rond stressbeheer per jaar en welzijnstrajecten waarbij personeelsleden technieken aangereikt krijgen om hun stressniveau te beheersen.", klinkt het bij Jambon. (Skwadra by Tagtik/Source: Sudpress/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren