Tagtik

Aangevallen Gents koppel: "Bang dat ze ons ooit zullen vermoorden"

In Gent heeft er zich maandagnamiddag een ernstig geval van gaybashing voorgedaan. Een homokoppel werd in de Scandinaviëstraat aangevallen door een koppel dat boven hen woont. De twee verdachten werden dinsdag net voor de middag opgepakt. Dat bevestigt het parket.

De twee mannen moesten overgebracht worden naar het ziekenhuis. Daar bleek dat één van beiden twee ruggenwervels had gebroken.

De politie liet weten dat het om een duidelijk geval van gaybashing zou gaan. “De twee slachtoffers kregen verschillende verwensingen naar het hoofd geslingerd die te maken hadden met hun geaardheid.”

De identiteit van de daders is bekend. Ze vluchtten weg na het voorval, maar werden dinsdagochtend opgepakt door de politie. Het gaat om een Italiaans-Amerikaanse koppel dat volgens kennissen van de slachtoffers al maandenlang homofobe verwensingen en beledigingen naar het hoofd geslingerd kreeg.

Diezelfde daders gooiden eerder al bakstenen en vrouwenslipjes naar het balkon van de twee slachtoffers. Enkele weken geleden kregen één van de twee zelfs al een slag in zijn gezicht.

De slachtoffers reageren nu voor het eerst op de laffe aanval. "Ik verwacht een sterke boodschap van politici en rechters", zegt slachtoffer Mauro Padovani. "Het kan toch niet dat zoiets gebeurt in een mooie stad als Gent? Ik hou van Gent, maar nu voel ik mij niet meer veilig. België is homovriendelijk. We hadden hier de kans om te trouwen. Dat is prachtig, daarom hou ik van België. Maar het gerecht moet ons proberen beschermen", zegt hij vanuit het ziekenhuis tegen een journalist van HLN.

De daders verschijnen donderdag voor de onderzoeksrechter.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren