Tagtik

Aantal verkeersdoden zakt drastisch in België

In de eerste drie maanden van 2018 is het aantal verkeersdoden met maar liefst 19 procent gedaald in vergelijking met diezelfde periode in 2017. Ook het aantal ongevallen met gewonden daalde met 5 procent. Voor het eerst sinds de start van de metingen zijn er meer doden gevallen tijdens weeknachten dan tijdens weekendnachten. Al deze statistieken blijken uit de verkeersveiligheidsbarometer van het verkeersinstituut Vias.

Terwijl er vorig jaar nog 104 doden vielen in de eerste drie maanden van het jaar, zijn er dat nu nog 84. Dat is een hele positieve evolutie aangezien er nooit minder verkeersdoden vielen in ons land.

"In 2014 telden we meer dan 400 verkeersdoden en namen we de ambitieuze beslissing om naar een halvering van dat aantal te gaan: 200 verkeersdoden tegen 2020. Men verklaarde ons gek dat we die halvering van het aantal verkeersdoden zouden realiseren op 5 jaar tijd. Wel we zijn op goede weg", reageert Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) enthousiast in Het Nieuwsblad.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren