Tagtik

Absurde verklaring voor gedrag homoleeuwen

Het Masai Mara-natuurreservaat is een van de bekendste natuurreservaten van Afrika. In het zuidwesten van Kenia leven nog veel wilde dieren in dit 1700 km² grote reservaat. Op de uitgestrekte vlaktes is het dan ook niet gemakkelijk om dieren te spotten. Toch worden de laatste weken twee mannetjesleeuwen vaak waargenomen. Dat is niets abnormaals, de Kenianen zijn immers fier op hun leeuwen, maar hun gedrag zorgt voor heel wat consternatie en hevige reacties in Kenia.

De twee mannetjesleeuwen zijn blijkbaar gek op elkaar want ze werden al verschillende malen parend gespot. Dat vindt de Keniaanse functionaris die aan het hoofd staat van de organisatie die zorgt voor censuur en classificatie van films en tv-programma’s in Kenia, helemaal niet kunnen. Hij zit enorm verveeld met de zaak en kan homoseksueel gedrag duidelijk nog niet plaatsen. "Waarschijnlijk werden de leeuwen beïnvloed door homoseksuelen die naar het park zijn gegaan en zich 'niet netjes' hebben gedragen. Ze moeten het gedrag gekopieerd hebben of het is iets demonisch, want deze dieren kijken geen films. Want waar ter wereld heb je ooit gehoord dat iets dergelijks gebeurt? De demonen in mensen lijken nu ook in dieren te zetten", redeneert de Keniaanse functionaris Ezekial Mutua.

De ietwat beschaamde Mutua stelt voor om de leeuwen te scheiden zodat ze onderzocht kunnen worden. Hij hoopt dat door de verliefde mannetjesleeuwen te scheiden, ze opnieuw heteroseksueel worden, zoals hij het zelf verwoordt.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren