Tagtik

Al 41 doden aan grens Israël-Gaza

Bij de demonstraties van Palestijnse betogers aan de grens tussen Israël en Gaza zijn maandag al zeker 41 doden gevallen, zo meldt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid. Meer dan 500 personen zouden gewond zijn.

De Palestijnen hebben opgeroepen tot een groot protest aan de grens. Het is vandaag precies 70 jaar geleden dat de staat Israël werd gesticht. Morgen herdenken de Palestijnen de 'Nakba', toen de Palestijnen massaal werden verdreven uit de Palestijnse gebieden.

Israël had aangekondigd dat het zou schieten als het hek aan de grens tussen Israël en Gaza zou worden bestormd door Palestijnse betogers.

Op een bijzonder gevoelig moment verhuist maandag de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem. De spanningen tussen Israëli's en Palestijnen dreigen deze week tot nieuw geweld te zullen leiden. De verklaring van Amerikaans president Donald Trump dat Jeruzalem de ondeelbare hoofdstad is van Israël én het opzeggen van de nucleaire deal met Iran doen die spanningen alleen nog maar oplopen.

(Fausto and Skwadra by Tagtik/Source: Standaard, Independent, CNN, BBC/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren