Tagtik

"Als ik een voorbeeld moet zijn, was ik wel leraar geworden"

Ex-Rode Duvel Radja Nainggolan was woensdagavond in zijn stad Antwerpen te gast op de boot van Gert Verhuls en James Cooke voor opnames van Gert Late Night op televisiezender VIER. De door de bondscoach verguisde voetballer nam alvast geen blad voor de mond.

Nainggolan kwam uitgebreid terug op zijn niet-selectie voor het komende WK in Rusland. "Er zal altijd kritiek zijn. Voor mij moet het gaan om de prestaties op het veld en niet om de levensstijl. Als ik een voorbeeld moet zijn voor de jeugd, zou ik wel leraar of opvoeder zijn geworden. Winnen is voor mij het belangrijkste", stelt 'Ninja'.

Komende zomer zal de middenvelder van AS Roma dan ook van thuis supporteren voor de Duivels. "Het eerste moment was moeilijk, het deed pijn. Jezelf ook altijd zien op die reclamespotjes doet wel pijn. Ik probeer het nu positief te zien: ik ben nu gefocust op vakantie, drie weken. Ik ga niet naar Rusland maar ga wel naar het WK kijken. Ik ga sowieso supporteren, vooral dan uit respect voor mijn ploegmaats. Het gaat niet over mij, maar over de ploeg. Ik zal naar hun prestaties kijken en hoop dat ze een heel goed WK spelen. Maar de kwartfinale tegen Duitsland wordt heel moeilijk."

Nadat bondscoach Roberto Martinez hem niet meenam in zijn 28-koppige voorselectie, maakte Nainggolan bekend dat hij nooit meer voor de nationale ploeg zou spelen. "Of dat een opwelling was? Ik dacht er op dat moment zo over. Ik heb al te veel meegemaakt bij de nationale ploeg om opnieuw te beginnen. Het is over voor mij, ook als er een nieuwe bondscoach komt. Er zijn genoeg spelers en ik ben al over de dertig. Als morgen de bondscoach vraagt dat ik me ter beschikking wil stellen, zou ik dat appreciëren maar er zijn jonge spelers in opkomst en voor mij is het genoeg geweest. Ik ben altijd iemand van mijn woord geweest", geeft hij meer uitleg bij James en Gert.

Toch is de liefde voor het spelletje nog groot bij de rasechte Antwerpenaar. "Ik hou van voetbal, ik amuseer mij altijd als voetballer op het veld. Maar alles errond, alle valsheid, maakt me moe. Niet alleen managers: overal waar er geld wordt geroken, wordt gesnoept. Parasieten zijn er altijd. Mijn vrouw en ik zien snel of iemand uit is op geld. We houden onze vrienden close. Ook mijn makelaar. Ik heb een heel moeilijke jeugd gehad, dus mijn karakter is aan mij en aan hem te danken."

(Skwadra by Tagtik/Source: Gert Late Night/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren