Tagtik

"Als mij plots iets overkomt, weet dat ik op goede spoor zit"

Het onderzoek naar de Bende van Nijvel lijkt in een stroomversnelling te zijn gekomen nadat een anonieme getuige twee weken geleden een bijkomende verklaring heeft afgelegd. Hij wees de extreemrechtse organisatie Westland New Post aan als sleutel naar de ontmaskering van de Bende van Nijvel. De mannelijke getuige hamerde er echter op dat zijn anonimiteit gewaarborgd blijft, hij vreest immers nog steeds voor represailles.

Een anonieme getuige legt nieuwe verklaringen af tegen Michel Libert, die volgens hem de Reus van de Bende is. Libert was de vroegere overste van de anonieme getuige bij het extreemrechtse WNP.

"Hij heeft me ooit letterlijk gezegd dat hij tijdens een opdracht onder vuur werd genomen door de rijkswacht. Maar dat ze hebben teruggeschoten, en de agenten zo konden afschudden", vertelt de getuige vanop het kantoor van zijn advocaat Kristiaan Vandenbussche.

De man is volledig verkleed met een bivakmuts, een dikke jas, handschoenen en een bril. Laat het duidelijk zijn: de schrik voor een afrekening zit er sterk in. "Ja, ik ben bang. Maar mocht er iets gebeuren met mij, dan is dat de bekrachtiging dat ik op het goede spoor zat", benadrukt de kroongetuige.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren