Tagtik

Annemie Struyf: "Ik liet gezin niet in de steek"

Voor het VRT-programma 'La vie en rose' trok Annemie Struyf (56) een jaar naar Frankrijk. Ze maakte er de Eén-reeks, maar nam er ook vooral tijd voor zichzelf. Struyf kwam immers net uit een echtscheiding en nam afscheid van haar vader die plots overleed.

Annemie bezit al zestien jaar een huisje op het platteland in Frankrijk en daar koos ze bewust voor. "In Frankrijk loopt het leven veel trager en zijn de mensen veel vriendelijker. België is een land van melk en honing, maar vele mensen zijn zo zuur geworden. Op sociale media word je voor het minste afgekraakt. Die sfeer van verzuring begon zwaar door te wegen. Ik hunkerde naar warmte en vriendelijkheid", zegt Annemie in Story.

En dus trok ze voor een jaar naar het Franse platteland. Daarvoor moest ze haar gezin wel missen, haar kinderen bleven immers in België. "Het is een misverstand dat ik mijn gezin in de steek liet. De jaren voordien heb ik voor mijn job veel verre reizen gemaakt. In Frankrijk was ik dichter bij mijn nest dan ooit. Mijn kinderen brachten de vakanties bij me door en ik kwam geregeld naar Vlaanderen", klaart Struyf het misverstand uit.

(Skwadra by Tagtik/Source: Story/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren