Tagtik

Antwerpse jihadibruid: "Ik was zijn fokkonijn'

Een 39-jarige Amsterdammer hield een 16-jarig meisje in de zomer van 2016 een maand lang vast. Hij ontvoerde haar en msibruikte haar mentaal en fysiek. Uiteindelijk vond de politie het meisje in een klein appartementje in Antwerpen terug, dicht bij het Centraal Station. Haar ontvoerder wou haar meenemen naar Syrië.

De 39-jarige Marlon G. riskeert een celstraf voor de ontvoering, het vasthouden en het misbruik van een kwetsbare minderjarige. Ook staat hij terecht voor deelname aan activiteiten van een terroristische organisatie.

Na een wandeling uit de instelling waar de 16-jarige Anna verbleef, werd ze ontvoerd door de 39-jarige man op wie ze verliefd was. Toch sloeg die verliefdheid gauw om in angst, na de ontvoering. "Vluchten was geen optie. Wanneer ik zou vluchten, zou het erger worden of zou hij mijn familie iets aandoen. Hij wilde me als fokkonijn gebruiken en me neenemen naar Syrië", vertelt het slachtoffer aan de Nederlandse omroep NOS.

De Nederlandse ontvoerder kent op 30 november zijn straf. Hij riskeert drie jaar cel met terbeschikkingstelling of vijf jaar cel zonder terbeschikkingstelling.
 
(Skwadra by Tagtik/Source: NOS/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren