Tagtik

"Arco? Dat wordt moeilijk voor de verkiezingen"

"De kans is klein dat er voor de parlementsverkiezingen van 2019 een oplossing komt voor de 800.000 Arco-coöperanten." Met die woorden zegt Didier Reynders (MR) exact hetzelfde als Bart De Wever vorige week verkondigde op de ledendag van N-VA. Volgens Reynders zou Belfius wel nog naar de beurs gaan in het voorjaar van 2019. Dat schrijft De Tijd. 

Reynders is altijd een tegenstander geweest van de afspraak om de regeling voor Arco-spaarders te koppelen aan de beursgang van Belfius. Om een meerderheid te kunnen vormen, was het echter nodig dat de MR akkoord ging. Volgens Reynders moet er een correct moment gevonden worden om een deel van Belfius van de hand te doen. "Zelfs als een koppeling juridisch mogelijk is, moet deze optie bekeken worden. “Stel dat we een oplossing voor Arco hebben, dan is het toch niet evident om nu met Belfius naar de markt te gaan? We willen toch een meerwaarde, denk ik. Ofwel kunnen we die twee samen doen, ofwel koppelen we beide dossiers toch los en reserveren we een bedrag.”, zegt Reynders.

Vicepremier Kris Peeters (CD&V) en Charles Michel (MR) zijn de grootste voorstanders van het afgesproken akkoord. Zij geloven nog steeds in een beursgang van Belfius in het voorjaar en de daaraan gekoppelde regeling voor de Arco-coöperanten. "Dat wordt steeds moeilijker en moeilijker. De premier en minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) zullen er evenwel alles aan doen om tot een Arco-regeling te komen.", klinkt het bij Reynders. (Skwadra by Tagtik/Source: De Tijd/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren