Tagtik

"Arrogantie van Bart De Wever kent geen grenzen"

CD&V-Kamerlid Eric Van Rompuy heeft op zijn blog ongezien hard uitgehaald naar Bart De Wever, partijvoorzitter van zijn coalitiepartner N-VA.

"Samenwerken wordt met de dag onmogelijker in de federale maar ook in de Vlaamse regering. En dat moeten we nog een jaar volhouden. Of wil Bart De Wever dan toch nationale verkiezingen zo snel mogelijk na de gemeenteraadsverkiezingen om de electorale bonus te cashen?", vraagt Van Rompuy zich luidop af.

De CD&V'er vindt dat de N-VA 'enkel minachting en geen enkel respect' meer heeft voor de coalitiepartners. Van Rompuy schrijft dat 'elk standpunt van N-VA electoraal geïnspireerd is' en oordeelt dat de partij van De Wever rond elk maatschappelijk thema bewust de 'polarisatie en verdeeldheid' opzoekt. "Of het nu gaat over statiegeld, onderwijs, kernenergie, Europa, migranten, werkloosheid ... N-VA zoekt steeds de tegenstellingen op", schrijft Van Rompuy op zijn blog.

Van Rompuy besluit door te zeggen dat 'de arrogantie van Bart De Wever' geen grenzen kent en dat de N-VA zich 'incontournable' waant. Dat houdt een groot gevaar in voor de Vlaams-nationalisten, benadrukt Van Rompuy. "Na hoogmoed (in het Grieks 'hubris') komt de val".

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren