Tagtik

Attractie Phantasialand oorzaak herseninfarct Celien Hermans

Begin 2018 werd de amper 25-jarige Celien Hermans getroffen door een dubbel herseninfarct. Hierdoor verloor ze het gevoel in haar linkerbeen. Stilaan revalideert de dochter van Margriet Hermans hiervan, ze treedt zelfs al terug op, maar toch speelt het linkerbeen haar nog parten.

"Celien gaat ­geregeld op controle bij de cardioloog. Ze is recent nog ­geweest, en nu pas kent ze de oorzaak van haar infarct", vertelt moeder Margriet bij HLN.

Inmiddels is dus ook de oorzaak bekend van het plotse herseninfarct. "Een razendsnelle rollercoaster in Phantasialand, één die tot wel 150 kilometer per uur gaat. We waren daar in oktober. Ik voel me nog altijd schuldig dat ik haar overtuigd heb om in die attractie te stappen... Blijkbaar zijn haar twee halsslagaders door de snelheid half gescheurd, waardoor het bloed niet meer weg kon. Ze hoorde haar hartslag in haar oren, een beetje ruis ook. Ze is naar de oorarts gegaan, maar die verwees haar niet door. Pas toen we voor de feestdagen gingen shoppen, zagen we dat Celien haar been niet onder controle kreeg", doet Margriet haar verhaal.

(Skwadra by Tagtik/Source: HLN/Illustration picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren