Tagtik

Auto rijdt klas binnen: 2 doden

Een 52-jarige vrouw verloor maandag de controle over het stuur en belandde met haar wagen bijna volledig in een prefab klaslokaal van de Banksia Road Primary School
in het Australische Sydney. Op het moment van de tragische crash waren er 24 kinderen tussen 7 en 11 jaar aanwezig in het klaslokaal.

Al zeker negen kinderen raakten gewond en twee achtjarige jongens stierven. De jonge slachtoffertjes kregen een hartstilstand en bezweken na de crash.

"We waren gewoon aan het werken en plots hoorden we een luide knal. Leerlingen waren aan het schreeuwen, zeiden dat ze hun moeder wilden, dat ze hulp wilden. De auto crashte de kamer binnen. Ik zag een van mijn vrienden flauwvallen. Ik begon te huilen", vertellen de kinderen aan persagentschap AAP.

De bestuurster was in shock na het ongeval. De poitie gaat niet uit van kwaad opzet en het voorval wordt behandeld als een ongeval. Dat bevestigt assistent-commissaris Stuart Smith in de Australische pers. Getuigen zeggen dat de bestuurster zich vermoedelijk van pedaaal heeft vergist en plots vooruit schoof toen ze wilde parkeren of wegrijden van de school.

(Skwadra by Tagtik/Source: AAP - News.com.AU/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren