Tagtik

Bar voor lesbiennes opent in Brussel

Twee maanden lang zal er in de gebouwen van een voormalig Grieks restaurant aan de Baksteenkaai in Brussel een café enkel en alleen voor lesbiennes openen.

Voor homo's en bi-mannen zijn er immers gelegenheden genoeg in Brussel om elkaar te ontmoeten en zorgeloos te feesten, maar voor lesbische vrouwen is dit aanbod er niet. Daarom openen de vrouwen van Girls Like Us er op 3 mei hun bar genaamd Mothers & Daughters.

Het pand van restaurant Le Castel de Rhodos Despina staat al 35 jaar leeg en alvorens het een nieuwe bestemming krijgt, zal het twee maanden lang als lesbisch café uitgebaat worden.

"Het is de bedoeling om plaats in te nemen en meer zichtbaarheid te creëren", zegt een van de initiatiefneemsters Jessica Gysel bij Bruzz. Met dit project willen de organisatoren, die kunnen rekenen op een groot team vrijwilligers, ook mensen tot nadenken stemmen. Zo worden er twee menu's aangeboden, het ene menu zal zo'n 30 % duurder zijn dan het andere. Zo willen ze de loonkloof tussen mannen en vrouwen in België in de verf zetten.

(Skwadra by Tagtik/Source: Bruzz/Illustration pictur: Belga)

Ook dit kan u interesseren