Tagtik

Bedelende toerist zorgt voor woede in Thailand

Om zijn 15 maanden lange rondreis door Azië te financieren besloot een westerse toerist om op een markt in een volkswijk in Thailand te gaan bedelen. De lokale bevolking heeft het er echter helemaal niet breed en de actie van de jonge toerist kon dan ook maar op weinig sympathie rekenen.

Op social media doen foto's de ronde waarop te zien is hoe de westerse rugzaktoerist zit te bedelen op de markt. "Hallo, ik ben Alex. Ik ben bezig aan een reis van 15 maanden door Azië, maar zit jammer genoeg door mijn spaargeld. Ik blijf echter positief. En ik hoop dat ik mijn droom kan vervullen om elk continent te bezoeken. Steun mijn reis, alsjeblieft", schreef de rugzaktoerist op een kartonnen bordje dat hij voor zich plaatste.

Op social media regent het negatieve reacties. "Rugzaktoeristen die bedelen om geld voor hun reizen? Kan dit wel?", vraagt iemand zich af. "Ik was eerst verbaasd. Toen ik zijn bordje las, dacht ik meteen aan vreemdelingen die met een fiets of een boot de wereld rondreizen. Ik heb hem geen geld gegeven, maar ik zag dat heel wat Thaise mensen en andere toeristen dat wel deden", reageert een ooggetuige.

(Skwadra by Tagtik/Source: Coconuts Bangkok/Picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren