Tagtik

Belg valt in slaap tijdens laatste kilometer mythische Spartathlon

Telkens tijdens het laatste weekend van september vindt de Spartathlon plaats. Deze loodzware loopwedstrijd van Athene tot Sparta over maar liefst 246 kilometer staat bekend als de zwaarste ultraloopwedstrijd ter wereld. Om succesvol te zijn, moeten de deelnemers binnen de 36 uur de finish halen. Afgelopen weekend slaagde de 46-jarige Joeri Schepers uit Aalter daar bijna in, al liep niet alles zoals gepland.

Nog maar één kilometer had Joeri Schepers uit het Belgische Aalter af te leggen alvorens hij zich een finisher van de zwaarste loopwedstrijd ter wereld mocht noemen. Na 245 kilometer en met de finish binnen handbereik, liep het echter nog bijna mis. "Alles zat mee. Ik lag goed op schema en had nog een uur over, ook de weersomstandigheden waren perfect. Het laatste checkpoint op 2,4 kilometer van de meet ben ik gepasseerd, daarna begon alles te duizelen. Ik was volledig kapot en begon te hallucineren dat ik de finish al bereikt had", doet Joeri zijn ongelofelijke relaas bij Het Laatste Nieuws.

De Belgische ultraloper viel in slaap op de dorpel van een winkel, hij slaagde erin om terug recht te staan en liep promp de lobby van een hotel binnen. Daar viel de Belg opnieuw in slaap. Ondertussen begon de vriendin van Joeri argwaan te krijgen, aangezien hij zonder problemen het laatste checkpoint op 2.4 km van de streep gepasseerd was, maar niet aan de finish te zien was. "Zij wist dat ik het laatste controlepunt was gepasseerd. Omdat ik een gps-systeem droeg, zag ze ook dat ik binnen een straal van een kilometer van de finish was. Ze is beginnen zoeken en heeft mij als vermist opgegeven bij de politie."

Een receptioniste in het hotel maakte Joeri uiteindelijk wakker en contacteerde de organisatie van de Spartathlon. "Zo werd ik teruggevonden, en ben ik weer op pad gegaan. Jammer genoeg was een groot deel van het publiek al weg, veel sfeer was er niet meer. Maar ik kon het laatste stuk van het parcours nog afleggen, en bij het standbeeld de voet van Leonidas aanraken (het eindpunt van de Spartathlon, red.)", getuigt Joeri over zijn ongelofelijk avontuur. De Belgische ultraloper finishte uiteindelijk amper 21 minuten buiten de tijdslimiet.

(Skwadra by Tagtik/Source: HLN/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren