Tagtik

Belgen betrokken bij zwaar busongeval in Noorwegen

Bij een busongeval in de Noorse gemeente Stryn zijn minstens 18 mensen gewond geraakt. Drie van hen zouden er zeer ernstig aan toe zijn, de overige slachtoffers zijn lichtgewond. Bij het ongeval zijn ook Belgische toeristen betrokken. Dat meldt de lokale politie op Twitter. 
 
Het ongeluk vond plaats toen een bus en een minibusje tegen elkaar botsten. Momenteel is de oorzaak van het ongeval nog niet duidelijk, maar de vele gewonden duiden op een hevige klap. Er moest zelfs een reddingshelikopter aan te pas komen. 
 
Volgens lokale media zou het minibusje om een nog onbekende reden afgeweken zijn van zijn baanvak. Daarop botste hij frontaal tegen de bus waarop een grote groep Aziatische toeristen zat. Net de inzittenden van het minibusje waren volgens de politie Belgen. Drie van hen zijn ernstig gewond en moesten met de helikopter overgevlogen worden naar het ziekenhuis. (Skwadra by Tagtik/Source: Dagbladet/Illustration Picture: Pixabay)
 

#Stryn #Staveneset #FV60: Naudetatene er på staden. Ingen fastklemte personer. Det er per nå meldt om 15 lettere skadde personer og 3 kritisk skadde personer. Vegen er stengt.

— Vest politidistrikt (@politivest) 3 juni 2018

Ook dit kan u interesseren