Tagtik

Belgen blijven vlees eten ondanks vleesschandalen

De vleesschandalen in slachthuizen en kwekerijen zorgen niet voor een massale verandering in eetpatroon bij de Belg. Dat blijkt uit een onderzoek dat het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing vzw (VLAM) liet uitvoeren door GfK Belgium en iVox.

Het voorbije jaar daalde het thuisverbruik van vers vlees van 18.2 kg naar 17.5 kg. Deze lichte daling bewijst dat vlees toch wel een belangrijke plaats blijft hebben in het dagelijks voedingspatroon van de Belg. Toch wisselt de Belgische consument zijn dosis vlees iets meer af met gevogelte, vis en een vegetarische optie. Ook kiezen Belgen steeds meer voor vlees van de beste kwaliteit.

Als we naar een gemiddeld gezin kijken, neemt vers vlees 54 % van het vlees-gevogelte-vis-vleesvervangers-segment in. Gevogelte en wild bestrijken 30 % van het thuisverbruik, vis strandde in 2017 op 15 % en vleesvervangers vormen amper 1 % van dit eetpatroon.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren