Tagtik

Belgian Cats eervol ten onder tegen VS

De Belgian Cats zijn er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van het WK basket in Spanje: in de halve finale waren de Verenigde Staten te sterk. Het werd 77-93.

Een lakse Amerikaanse ploeg liet de Belgische nationale vrouwenploeg het eerste kwart winnend afsluiten: 26-21.

In het tweede kwart gingen de Amerikaanse vrouwen een versnelling hoger, maar de Belgian Cats bleven scoren en dus gelijke tred houden. De Amerikanen gingen met de kleinste voorsprong de rust in: 39-40 voor de VS.

Net als in de vorige wedstrijden maakte de Amerikanen het verschil na de rust. In het derde kwart kon de VS zijn voorsprong, vooral vanaf de vrijworplijn, vergroten tot 16 punten: 57-73.

In het laatste kwart kwam de zege van de VS niet meer in gevaar. De Belgian Cats konden het verschil beperkt houden en met opgeheven hoofd het terrein verlaten. Eindstand: 77-93.

In de wedstrijd om de 3e en 4e plaats komt België uit tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Australië en Spanje.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)