Tagtik

Belgian Cats: "Geen woorden voor"

Met een ware thriller hebben de Belgian Cats, de nationale basketploeg bij de vrouwen, zich weten te plaatsen voor de kwartfinales op het WK in Spanje. De Cats wonnen met 72-63 van de thuisploeg, tegen Europees kampioen, vice-wereldkampioen en vice-olympisch kampioen Spanje.

Met nog 1.1 seconde op de klok stonden de Belgische basketvrouwen op 70-63, een voorsprong van 7 punten. Een zege met 8 punten zou hen de eindzege in de groep en een rechtstreeks ticket voor de kwartfinales bezorgen. Na een goede 'play' maakte Emma Meesseman de beslissende korf.

"We waren al voor de wedstrijd overtuigd dat er iets mogelijk was. We hadden Spanje goed bestudeerd", aldus de heldin van de dag bij Het Nieuwsblad. "Dit is historisch voor het Belgische vrouwenbasketbal. Het is ongelofelijk dat zoveel supporters naar hier zijn gekomen."

Ook Ann Wauters was door het dolle heen na de stuntzege: "We hadden twee kansen om ons te plaatsen, vandaag (dinsdag) en in de barrage. We hebben de kans vandaag gegrepen. Dat is ongelofelijk. Ik heb er geen woorden voor!"

De Belgian Cats, toe aan hun eerste WK, komen in de kwartfinale uit tegen de winnaar van het duel tussen Frankrijk en Turkije. Bij winst volgt mogelijk een halve finale tegen de Verenigde Staten.

Het sprookje voor de Cats blijft dus duren: vorig jaar pakten ze het brons op het EK in Praag.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren