Tagtik

Belgian Cats naar halve finale op WK!

De Belgian Cats, de nationale vrouwenploeg in het basket, hebben zich op het WK in Tenerife, geplaatst voor de halve finale. De Cats wonnen van Frankrijk met 86-65.

De Belgian Cats pakten de wedstrijd meteen in handen. Na het eerste kwart stond het 20-17 voor België. Daarna ging het snel. Na een indrukwekkend tweede kwart (33-14 voor de Cats) ging België met een ruime voorsprong van 22 punten de rust in: 53-31, vooral onder impuls van Kim Mestdagh die in de eerste helft 18 punten maakte.

De tweede helft begon moeilijker voor de Cats: de voorsprong bleef behouden, maar de vermoeidheid begon zijn tol te eisen. Op het einde van het derde kwart stonden de bordjes toch nog flink in het voordeel van de Belgen: 67-48.

In het begin van het vierde kwart kwamen de Fransen opnieuw in de wedstrijd en ging de bal niet meer in de korf voor de Cats. Na een technische fout voor coach Mestdagh kwam Frankrijk plots terug tot 12 punten.

In de slotminuten van de partij konden de Cats de kloof echter opnieuw uitdiepen tot 20 punten en ging de fut er bij de Fransen uit. Eindstand: 86-65.

De tegenstander in de halve finales wordt de USA dat zijn kwartfinale makkelijk won van Nigeria (71-40).

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)