Tagtik

Belgisch koppel sterft in Portugal, 2 kinderen overleven

In Zuid-Portugal zijn afgelopen weekend bij een bijzonder zwaar verkeersongeval twee Belgische toeristen overleden. Het gaat om een koppel uit Roeselare.

Op de snelweg N393 in het plaatsje Vila Nova de Milfontes, een deelgemeente van Odemira in het Zuid-Portugese district Beja, stierf een Belgisch koppel nadat hun personenwagen in aanrijding kwam met een vrachtwagen. De twee kinderen van het koppel raakten slechts lichtgewond.

Het Belgische koppel dat het ongeval niet overleefde, was met vakantie in de regio. Dat schrijft de Portugese pers. De man was op slag dood, de vrouw werd nog naar het ziekenhuis gebracht maar overleed daar aan haar verwondingen.

Stilaan raakt er meer info bekend over de Belgische slachtoffers. De 48-jarige man en 43-jarige vrouw hadden twee kinderen, deze tienerzonen werden na het ongeval lichtgewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

Familieleden reisden af naar Portugal om deze jongens morele steun te bieden, ook Binnenlandse Zaken zorgde voor ondersteuning. Twee tantes zullen de 16- en 18-jarige jongens het verschrikkelijke nieuws melden. "De dokters hebben hen niet verteld dat hun ouders dood zijn. Ze namen hun gsm af. De Portugese dokters willen dat iemand van de familie erbij is als ze het nieuws krijgen. Ik weet niet hoe ze daarop zullen reageren", vertelt de 87-jarige oma van de jongens in Het Laatste Nieuws.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad - Het Laatste Nieuws/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren