Tagtik

Belgische schat gevonden in Franse woning

In een huis in Pont-Aven (Finistère), in het westen van Frankrijk, deden arbeiders de ontdekking van hun leven. Ze vonden 600 zeer oude munten die 150 jaar geleden geslagen zijn in België. De waarde van deze mooie vondst wordt geschat op 100.000 euro.

Afgelopen woensdag sloopten deze arbeiders een onbewoond huis. Hun oog viel echter plots op een voorwerp in de vorm van een kleine cilinder met een diameter van 12 cm. Volgens Laurent Le Bihan, mededirecteur van het sloopbedrijf Bat'Isole, hebben ze vervolgens geschud met het object en hoorden ze het gerinkel van de munten.

In deze cillinder zaten 600 gouden munten uit 1870, met een portret op van Leopold II. Ze brachten onmiddellijk de politie op de hoogte van hun opmerkelijke vondst.

Volgens de eigenaar van het huis is deze ontdekking slechts een 'halve verrassing', omdat zijn grootvader verzamelaar was.

De Franse wet schrijft voor dat de helft van deze schat gaat naar diegenen die hem gevonden hebben, de andere helft behoort toe aan de eigenaar van de grond waarop de ontdekking werd gedaan.

(LpR and Skwadra by Tagtik/Bron: Ouest-France/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren