Tagtik

Belgische steward staakt bij Ryanair en wordt ontslagen

Een Belgische steward die bij Ryanair werkte is na amper zes maanden ontslagen. Volgens de steward heeft de lagekostenmaatschappij hem 'onmenselijk behandeld'. Dat meldt La Libre.

Steward Sarkis Simonjan werd op het hoofdkantoor in Dublin uitgenodigd bij de directie van Ryanair. Bij het buitengaan kreeg hij een beroerte. Hij had net te horen gekregen dat hij ontslagen wordt. De hulpdiensten werden verwittigd en konden hem er weer bovenop helpen. 

De man was enorm geschrokken van zijn ontslag. In de ontslagbrief staat te lezen dat hij “het imago en de reputatie van Ryanair heeft beschadigd”. Sarkis zou dit gedaan hebben tijdens de staking op 25 juli. Hij had gepraat met de pers en heeft de werkomstandigheden bij Ryanair uitgelegd en gezegd hoeveel hij verdient. Niets mis mee alsdus de steward. Ryanair dacht hier anders over, de man is dan ook woest. "Ze konden me geen enkel bewijs geven wat ze me verwijten. Ook afwezigheden worden mij verweten, maar die waren altijd om medische redenen. Voor Ryanair is dat niet genoeg.”, klinkt het.

De man wordt nog een week betaald, maar zit dan zonder werk. Hij zal Ryanair aanklagen, want hij werd "verbaal aangevallen, geïntimideerd en aan de deur gezet. Een onmenselijke behandeling.”, zegt Sarkis. Ook de Waalse vakbond CNE aanvaardt het ontslag niet en stapt naar de rechtbank. Volgens de vakbond zou het gaan om een schending van de vrijheid. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren